News
سناریوی توانمند سازی برای "وضعیت بی تصویری"
۴ / ۷ / ۱۳۹۷

شبكه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)- دکتر کیومرث اشتریان دانشیار سیاست گذاری عمومی دانشگاه تهران و سخنران پانزدهمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی ایران (ICPR)، سناریوی توانمند سازی برای "وضعیت بی تصویری"  را در این کنفرانس مورد بررسی قرار می دهد.


از نظر این سخنران، سناریو نویسی معمولا وضعیت های چهارگانه ای را بر اساس آینده های ممکن، باورپذیر، محتمل و مطلوب در بر می گیرد. اما آیا غیر از این وضعیت چهارگانه می توان وضعیت های دیگری را متصور شد. آیا سناریو نویسی برای "وضعیت بی تصویری" امکان پذیر است؟ آیا می توان برای "هیچ وضعیتی" هم سناریو نوشت؟ آیا سرعت تحولات در انقلاب ارتباطات و اطلاعات بگونه ای نیست که سناریو نویسی های سنتی را با چالش در فلسفه وجودی آنها مواجه کرده باشد؟ سخن اصلی این مقاله آن است که سرعت تحولات در انقلاب چهارم صنعتی به گونه ایست که فرصت را برای گونه دیگری از سناریو نویسی فراهم کرده است و آن سناریو نویسی بر مبنای توانمند سازیست. در چنین فضایی در واقع "هیچ تصویری" و "هیچ چشم اندازی" از آینده موجود نیست که برای آن سناریو نوشته شود. پژوهشگران و سیاست گذاران بایستی بر اساس اصول توانمندسازی روانی، هوشی، ارزشی و فناورانه خود را برای هر وضعیتی آماده کنند.


انقلاب فناوری اطلاعات، عصر "داده انبوه" را پدید آورده است که تئوری پردازی در حوزه علوم اجتماعی را به چالش کشیده است. داده انبوه به رویکرد "مرگ نظریه" میدان عمل وسیعی داده است و بر آن است که نظریه در حد استراتژی پژوهشی تقلیل داده شده است. به همین سان، استراتژی ها متمرکز بر اقدامات هستند و نه تحلیل روندها. داده انبوه، سناریو نویسی را در دام روزمرگی و عبور از نظریه هایی کشانده است که مبنای وضعیت های چهارگانه فوق هستند. بنابراین سناریو نویسی نمی تواند بر اساس نظریه پردازی برای آینده شکل بگیرد بلکه بیشتر بر توانمندسازی و تمهید مقدمات برای مواجهه با هر وضعیتی باید شکل بگیرد.


سناریو نویسی در روابط عمومی نیز بر همین اساس شکل می گیرد و باید خود را برای هر وضعیتی آماده کرد. این آمادگی مستلزم اساسی ترین مهارت هایی است که بشر یا سازمان باید برای خود فراهم کند: هوش فردی و سازمانی، آمادگی روانی، تنقیح ارزش ها و مهارت های فلسفی-شناختی فناوری های جدید

 

علاقمندان جهت حضور در این کنفرانس‌ می‌توانند با مراجعه به سایت www.irancpr.ir و یا تماس تلفنی با شماره های 88617576 و 88617577 نسبت به کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام اقدام نمایند.